Om deze site optimaal te kunnen bekijken raden wij u aan JavaScript aan te zetten.

Köp direkt från byggaren / exploatören.

Frågor och Svar

Kan jag köpa en fastighet i Turkiet?

Både utländska personer och företag kan äga fastigheter i Turkiet. Turkiska och utländska fastighetsägare har lika äganderätt garanterad enligt lag.

 

Är det en svår process att köpa en fastighet i Turkiet?

Om du tror att det är en svår process att köpa en fastighet i Turkiet kanske du har fått felaktig information. Även om processen kan variera från den i ditt land är det relativt enkelt. När du köper en av våra lägenhet eller villor i Alanya blir vi din partner och hjälper dig med alla officiella förfaranden för din räkning.

Är era fastigeter friköpt eller av leasing typ?

Ala våra fastigheter är av friköpt typ. Ägandet förklaras av en lagfart (kallas tapu på turkiska) som ställs ut i ditt namn.

 

Hur lång tid kan det ta tills köpet är klar?

Hela processen tills du får din lagfart kan ta mellan 3 till 5 månader. Detta beror på att man måste få ett tillstånd från den turkiska militärens huvudkontor i Izmir. Detta tillstånd är en nödvändig formalitet och visar att din fastighet inte ligger inom ett militärt område.

Vilka fastigheter har ni till salu?

För tillfället har vi fem projekt till salu i vår portfölj. Vi har lägenheter med 2 sovrum i Vesta Kleopatra belägna endast några hundra meter från den fantastiska Kleopatrastranden, vi har duplex lägenheter med 4 sovrum i Vesta Park som ligger i Cikcilli, Alanya, härliga lägenheter med fantastisk havsutsikt i Konak Beach Club några minuter utanför Alanya, fantastiska lyxvillor i Ottoman Village i Incekum, Alanya och till sist vårt nyaste projekt Vesta Garden som är ett fantastiskt komplex med perfekt läge i Cikcilli, Alanya.

 

Är det möjligt att se objektet innan köp?

Naturligtvis skall du komma och se de objekt du är intresserad av innan du bestämmer dig för köp. Vi rekommenderar alla att komma på en visningsresa för att få ett äkta intryck av objektet och atmosfären i Alanya. Du beställer bara dina flygbiljetter så ordnar vi med transfer till och från flygplatsen, boende och visning av de objekt du är intresserad av. När du skriver under köpavtalet får du även tillbaka pengarna för dina flygbiljetter.

Hur kan jag finansiera fastighet i Turkiet?

Förutom de finansieringsalternativ du har i ditt eget land är det även möjligt att låna i en turkisk bank. Det finns ett flertal turkiska banker som erbjuder utlänningar lån och vi hjälper gärna till om ni vill ansöka om lån.

När ska jag betala?

För er bekvämlighet diskuterar vi alltid fram en individuell betalningsplan för varje enskild kund. Vanligtvis delas betalningen upp och den första delbetalningen görs vid underskrift av köpeavtalet och den sista vid överlämnandet av lagfarten.

 

 

Var börjar jag?

Eftersom det är en långsiktig investering att köpa en fastighet bör du först och främst vara säker på att du köper bra kvalitet. Sedan 1994 har vi byggt fastigheter i bästa kvalitet till hundratals nöjda kunder. När du har bestämt dig för att köpa en lägenhet eller villa av oss skriver vi ner alla detaljer i ett köpekontrakt. Har vi komit överens om en avbetalningsplan finns även denna med i köpekontraktet. Eventuellt betalar du även en överenskommen deposition vid denna tidpunkt.

Efter detta är det lämpligt att vi får en fullmakt så att vi kan hjälpa er med nödvändiga förfaranden rörande köpprocessen. Detta är endast för att det kan vara svårt för er att vara på plats i Alanya närhelst det behövs en signatur. Sedan för du över pengar till vårt konto enligt den överenskomna betalningsplanen. Var vänlig notera att vi tar emot betalning i euro. Antingen betalar du kontant eller via banköverföring. Väljer du att betala via bank får du stå för de kostnader som tillkommer vid en internationell betalning. Efter detta är köpprocessen slutförd och du får lagfarten för fastigheten du köpt.

 

Vad behöver jag göra om jag väljer att köpa en fastighet i Turkiet?

Det enda du faktiskt behöver är ditt pass och 6 st passfoton. När du väl har hittat ditt drömboende hjälper vi dig med resten. Vi behöver kopior på ditt pass för nödvändiga ansökningar och passfotona behövs till din lagfart. Krångligare än så är det inte!

Finns det några andra kostnader för inköp utom köpeskillingen?

Generellt finns det flera kostnader som tillkommer när du köper en fastighet i Turkiet. Först är det fastighetsskatt (f n 4 % på det angivna fastighetsvärdet), färdigställanderapport (ISKAN, från 350 € och uppåt beroende på storlek och läge), tecknande av el- och vattenabonnemang och även det obligatoriska tillståndet från militären (f n 400 €). Dessa kostnader skall vanligtvis betalas av köparen. Väljer du däremot att köpa något av våra objekt förbinder vi oss att betala dessa extra kostnader. Detta gör att du tydligt vet hur mycket din semesterbostad kommer att kosta eftersom du endast betalar inköpspriset.

 

När kan jag flytta in?

När du köper en fastighet från oss behöver du inte vänta tills du får din lagfart för att kunna flytta in i ditt nya turkiska hem.

Du kan flytta in så snart du gjort din första inbetalning förutsatt att fastigheten är färdigbyggd. Om fastigheten fortfarande är under konstruktion kan du flytta in så snart den är färdigställd.

Nyhetsbrev

ETU Homes Alanya © Copyright